Yasmin.
SITE ABOUT ENTRY LINKS STUFF
Aktiviti bersama mereka
Saturday, 9 February 2013 • 01:27 • 2 comments
Assalamualaikum .

Sejak kakak pergi practical dekat bentong then sambung jengka pula , aku terpaksa laa teman makcik aku sbb nanti dia sunyi kan . nak tidur pun takut even dia dah ada anak darjah 3 . Eh kau , kalau anak kau kekecik macam tu mmg takut ah nak duduk dua org je . kang ada makluk makluk menggangu , satu hal pula kan . kalau kacau makcik aku tu sorang takpa , kang dua dua dia kacau , nak lari mana . sebab tu aku teman dia , kalau makluk tu kacau diorang , diorang boleh lari dekat aku . yedak ? rasanya tak perlu bagitahu mana laki dia . aku rasa kau dah boleh fikir sendiri  . So , pergi sekolah pun makcik aku lah kena hantar and kena ambil . Nasib kau ah nak aku teman , kau kena berkorban lah hantar aku sekolah jauh jauh . ampang ke puchong . tak mati kau ? tp dia tak kisah pun . ini pun tak perlu nak bagitahu sebenarnya .

Makcik aku kalau cerita dia punya bakal suami yang baru , ajet ajet dia datang ah . nak beli rumah lima bijik laa , nak beli kereta audi lah . nak taknak layankan aje .
kadang kadang dalam sebulan 2-3 kali kiteorang akan pergi makan besar . kau dah duduk sini dengan aku , kau untung lah boleh abang fadil bawak pegi makan besar .
Then aku pun mcm hehehehe . kau nak aku jawab apa ? dia mmg mcm tu . motif kau cakap mcm tu mcm aku nie tak pernah pegi makan besar dngn family aku . eh derhaka punya anak buah kekutuk makcik kau kat sini . ok cuta dah boleh terajang belakang min skrg . Cuta adalah gelaran yang dipanggil oleh anak anak buahnya . ayat takyah nak gampang sngt . Dalam satu hari tu , abang fadil nak bawak kiteorang pergi makan . cuta pun cakap
min , abang fadil nak bawak pegi makan besar esok . untung ah kau *sambil senyum lelebar*
Lagi sekali aku hehehehe . Lepas dia cakap aku pun masuk bilik kakak . *dancing* Ecewahhh tadi gedik hehehhe bagai . dalam hati suka kan . sbb aku dah sebulan tak balik rumah aku , so lama tak makan besar dngn family . bingai kan aku ? Esok tu dah mandi mandi segala , abang fadil pun call dia dah ada kat bawah . lepas masuk kereta , salam dia . rasanya ini juga tak perlu nak bagitahu . Kiteorang terus gerak . ingatkan makan kat kedai mahal mahal ah kan . dia tu kenkadang bukan betul . tengok tengok dah sampai hotel 5 bintang dia bawak . Kali nie punya ajak keluar makan besar , excited gila aku ingt nak makan kat mana . dia pun tak bagitahu nak makan kat mana . sampai sampai , tetiba parking . aku pun..
makan sini ke ? celaka betul , kalau kat sini aku pegi sorang pun boleh .
Dalam hati je okayy . kau gila nak cakap mcm tu dekat diorang . kang tak pasal pasal seat kereta tu dia angkat hempok kat kepala aku then suruh aku balik jalan kaki . Ha kau , ayat nak gempak .


Kau tahu kedai nie ? kau tahu tak ?! aku dah seribu kali pegi makan dkt kedai nie . marah tak marah . K ini bohong . Kau tahu , makanan dkt situ semua aku dah rasa . dia punya steamboat pun aku dah bnyk kali rasa . tp disebabkan masa kiteorang pegi tu petang , steamboat belum ada lagi . abang fadil pun mmg dtg bukan nak makan steamboat tp nk makan nasi . Masuk masuk kedai , pekerja dia semua nak pandang . pehal ? tapi disebabkan keperasanan aku tak lama , baru aku sedar yang makan dkt situ masa tu meja kiteorang je . pukul 4 petang siapa nak datang mkn dkt situ kan . muka aku nak taknak senyum je lah kan . makcik aku dah tentu tentu cover malu dia . again hehehehe .

Lepas makan.. eh kejapnya aku makan . tak perlu tanya aku order apa masa tu . makanan kat situ biasa biasa je . dia punya special sebab steamboat je . bayar ikot kepala , makan sampai muntah . Abang fadil pun ajak kiteorang pegi urut kaki . Tp masa tu aku tak excited sngt disebabkan tempat makan yg dia bawak kiteorang tu aku mcm muka bingai bingai je , terus tak hairan nak bawak aku pegi mana pun . Tukang cakap nak besar je pun bersuara
kalau kau jalan ngan kiteorang , kiteorang akan pegi tempat tempat yang baik untuk kesihatan je . kami bukan mcm family hang , aktiviti tengok wayang , tengok wayang , tengok wayang .
terbakar aku dengar . terbakar ok . terbakar . kau nk kau punya je bagus kan . kau ingt family aku dah takda life nak pegi tngk wayang je ? kau tak tahu kau diam je ah kan . aku pun hehehehe . aku rasa dalam 3 kali aku dok hehehehe tu , cuta mesti rasa mcm nk lempang aku jekan . tp dalam berkali kali dia cakap besar dngn aku , aku tak hairan pun . normal ah kalau dngn semua org dia nak cakap besar . eh bukan aku je taw ckp yang dia suka ckp besar , satu family aku cakap mcm tu . semua mcm layankan aje .

Lepas dah urut urut sampai tertidur dengkur bagai , kiteorang pun balik . itu je aktiviti dia ? *muntah pelangi . aktiviti aku dngn family aku lagi best kalau nak tahu . kadang kadang kiteorang punya aktiviti tak payah plan dari awal , tetiba dia suruh kau siap nak pegi jalan jalan sana sini . sbb tu tiap kali aku jalan dngn family aku , tangan aku gatal je . mesti akan keluar duit punya sbb jalan dngn diorang , asyik membeli je . kalau dngn makcik aku , kedai nak membeli pun dia tak singgah . kalau dia plan nak pegi tempat tu , tempat tu je lah dia pegi . dia takkan singgah mana mana dah . 

Sepatah dua kata : nasib baik dia bawak aku pegi makan kedai tu , kalau dia bawak aku pegi makan kedai mamak awal maju mmg aku gusti je diorang depan mamak coklat tu .


PAST
MY WORDS;
Hey you , yeah you . No , not you . That other one . You right there ? Yes you . My name is Yasmin. Already forteen years old and now stay in Malaysian.



back to default bg
GIVE ME YOUR WORDS;

"



OTHERS;

>> Our Anniversary
date : 24 March 2013
at:6.37pm


>> YongHwa's Birthday
date : 22 June
at: 12am


>> My Birthday
date: 8 December
at: 12am