Yasmin.
SITE ABOUT ENTRY LINKS STUFF
MP3 Player
Wednesday, 19 September 2012 • 07:02 • 4 comments
Assalamualaikum :) Hari nie , myn nak ajar tiga cara mcm mana nak buat mp3 player . Pertama kita buat billy player dulu okay :)

A) Mula-2 pergi SINI .

B) korang isi semua url lagu korang and tajuk dia .

C) Generate code .

Copy and paste dekat mana-2 yang korang suka :)

2 . korang nak lagu tu tersembunyi tak ? mcm myn punya . tp tak boley pause lah k ? jom mula :)

A) Copy code nie :
<embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.4shared.com/flash/player.swf?ver=9051" style="" id="ply" name="ply" quality="high" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="false" wmode="opaque" flashvars="file=URL LAGU&amp;volume=50&amp;autostart=true" height="1" width="1"></embed>
And pastekan dekat mana-2 yang korang suka . bawah sekali pun boleyy .

Merah : URL lagu yang korang suka .

3. korang nak mini player ? Okay jom mula !

Copy code nie .
<div style="text-align: left;"><br /><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="170" height="20"> <param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="FlashVars" value="mp3=URL LAGU&amp; autoplay=1&amp;bgcolor=ffffff&amp;loadingcolor=000000&amp;buttoncolor=CC3366&amp;slidercolor=CC3366" /></object><br /><div></div></div></div>
Biru : Code colour untuk background MP3 (KLIK UNTUK DAPATKAN CODE COLOUR)
Hijau : Code colour button & slide MP3 (KLIK UNTUK DAPATKAN CODE COLOUR)
Merah : URL Lagu yang korang nak .

Tak tahu mcm mana nak dapatkan URL lagu ? Tengok step di bawah .

Note : Mungkin agak susah sbb ada banyak step . so , kalau korang nak jugak buat dengan hati-2 ya . nnt pening kepala pulak . Hewhew

A) Pergi ke Youtube untuk dapatkan lagu yang korang nak .

B) Copy URL lagu dari youtube seperti http://www.youtube.com/watch?v=Gl8sFAsaZYw

C) Then pergi ke Youtube Mp3 Converter atau yang nie

D) Paste link yang korang copy dari youtube tadi and click Convert Video

E) Then tekan download . nnt dia akan terdownload sendiri laa .

F) Then , sign up dulu dekat -> http://irondj.net/signup

G) Dah sign up ? Then tekan UPLOAD . Masa tekan browse , cari files yang korang download tadi . Biasanya file lagu tu ada kat bahagian bawah .

H) Title : Wajib
     Type : Original track

     Tick "Yes , I agree"
     Save + Upload

I) Akan keluar kod kan ? Copy Html code tu and paste dekat mana-2 ruangan untuk sementara . macam notePad or apape je .

J) Cari URL lagu tu yang lebih kurang mcm nie :

http://media.irondj.net/mix/file/26319/_DL__T-ara_-_Day_By_Day_Audio_HQ.mp3 

Ada kan ? kan kan ?

K) Gantikan dengan URL lagu warna merah yang mula-2 tadi .

Preview & save

Okay siap . Minta maaf kalau ada banyak step nie buat korang tak faham .
Kalau tak menjadi jugak , add myn kat facebook or follow twitter . maki caci myn kat sana k .
then baru tanya mcm mana nak buat . so , selamat mencuba okay ! Byee , assalamualaikum :)


PASTFUTURE
MY WORDS;
Hey you , yeah you . No , not you . That other one . You right there ? Yes you . My name is Yasmin. Already forteen years old and now stay in Malaysian.



back to default bg
GIVE ME YOUR WORDS;

"



OTHERS;

>> Our Anniversary
date : 24 March 2013
at:6.37pm


>> YongHwa's Birthday
date : 22 June
at: 12am


>> My Birthday
date: 8 December
at: 12am